UVEN debatten för eftervärlden

Med risk för att debatten om UVEN ”försvinner” från e-kurirens hemsida så har jag bestämt mig för att spara denna på min blogg. Den kan vara kul att läsa för eftervärlden om inte annat :)

Jag har kopierat texten rakt av från ekuriren.se. Tyvärr avstod tidningen från att publicera mitt sista inlägg där jag konstaterar att debatten från min sida är avslutad med tanke på att vi inte kommer något längre i den. Det fanns säkert skäl att censurera detta inlägg, men jag har inte fått någon förklaring. Tidningen förbehåller sig rätten att göra så om den så önskar.

När jag kopierat texten och sedan klistrat in den i min blogg så kommer en text om att vissa inlägg är borttagna. Inget av detta nedan är alltså skrivet av mig utan kommer från kurirens sida och det får stå för sig själv.

Debatten i sin helhet:

11 apr 2009 07:47 Jan uti Det fagra (Ej registrerad)

En märklig tolkning Hr redaktör! Oaktat att tidningen i sak ger socialdemokraterna rätt gällande Uven, så anses dom agera mindre ”rumsrent” genom att ”partipolitisera” frågan. Den efterlysning av borgerliga insatser som uppenbart saknas, beskrivs som ”partilojalitet” Jag gissar att om det hade varit socialdemokrater som agerat på så sätt, hade det sannolikt hetat att ”partipiskan viner” Visst finns det avsiktliga sätt att skriva ”dom har rätt, men det får man inte skriva i en borgerligt styrd tidning”?

11 apr 2009 14:35 Sollozzo (Ej registrerad)

Varför inte göra partipolitik. Borgarnas inställning är ju solklar. Det kan inte minst de Sörmländska moderata riksdagsledamöterna ge bevis för i sina inlägg i Kuriren. Där är de solklara med att de inte förstått ett dugg och att de anser att tåglinjer som inte står på egna ben utan skattemedel i finansieringen inte bör existera. Moderat marknadstänkande med andra ord.

Därför är det helt rätt att sossarna gör partipolitik av frågan och tydliggör skillnaden mellan borgerligt tänkande där kollektivt åkande inte får finansieras med skattemedel å ena sidan. Och socialdemokratisk samhällssyn där kollektivtrafik är en gemensam nytta för både arbetspendlande och miljö och där det är nödvändigt med skattesubvention om tåget ska kunna konkurrera med bilen och resekostnaden på tåget bli rimlig, å andra sidan.

Helt rätt att göra partipolitik av detta. Varför ska borgarna gång på gång komma undan med sina samhällsfientliga åsikter?

11 apr 2009 14:38 Sollozzo (Ej registrerad)

När sossar kririserar regeringen för att vara passiv i den ekonomiska politik är det att skylla ifrån sig. När sossar kritiserar regeringen för att vara passiv i UVEN frågan ska man tona ner kritiken och vara prata ihop sig med borgare på lokal nivå som saknar åsikt.

Ledaren på Kurren är duktig på att vända kappan efter vinden. Det måste vara jobbigt att se en borgerlighet som blir kritiserad i fråga efter fråga…

13 apr 2009 00:52 Jimmy Jansson (S) (Ej registrerad)

Moderata riksdagsledamöter har tydligt uttalat sig om att eftersom UVEN måste ha skattemedel i sin finansiering så kan man inte räkna med att den ska överleva, om inte kommunerna tar över ansvaret från staten. Mönstret återkommer. Staten drar sig undan och lämpar över ansvar efter ansvar på landets kommuner, utan att pengar skjuts till. Kommunerna tvingas ställa lärare mot tåg.

Självklart ska vi göra allt vad vi kan för att göra partipolitik av UVEN. Det finns ingen som helst anledning för Socialdemokratin att hjälpa borgarna att komma undan med sin odugliga politik. UVEN är viktigare än någonsin med tanke på dess betydelse för arbetsmarknaden i denna jobbkris. Självklart ska vi tvinga borgarna att bekänna färg också i denna fråga även om det innebär att kurirens ledare tycker att det är smärtsamt att se sina politiska företrädare löpa gatlopp.

14 apr 2009 11:17 Alex Voronov, pol. red. (Ej registrerad)

Jo, vi tänker visst partipolitisera Uven och kritisera den dumma, dumma regeringen, så det så, svarar kommunalrådet (s). Jag visste inte att han var så ung.

14 apr 2009 12:29 Jimmy Jansson (S) (Ej registrerad)

Vad har det faktum att jag tycker att det är rätt att kritiserara regeringen för att den flyttar ansvar men inte pengar till kommunerna med min ålder att göra? Jag förstår inte vad Voronov vill antyda? Inte heller förstår jag varför det är så fel att jag som lokalt förtroendevald uttalar mig kritiskt till att UVEN är hotad och menar att den är viktig för Eskilstunaborna. Det är ju mitt uppdrag att företräda kommuninvånarnas intressen. Det står dessutom varje borgerlig politiker fritt att göra det samma. Det kan knappast vara Socialdemokratins fel att borgarna uppenbarligen avstår att ta strid för Eskilstunaborna i denna fråga.

14 apr 2009 13:29 Alex Voronov, pol. red. (Ej registrerad)

Uvens chanser skulle öka om den försvarades av en bred politisk allians istället för ett oppositionsparti som tappar opinionsstöd och famlar efter halmstrån. Sådan kritik lyssnar inte en regering på.

Denna kommentar är borttagen.

14 apr 2009 15:00 Jimmy Jansson (Ej registrerad)

UVEN är knappast ett halmstrå, utan en livsnerv i regionen. Borgarna är välkomna att delta i kritiken mot regeringen för att UVEN ska få vara kvar. Men tyvärr är det tyst. Den tystnaden kan inte jag ta ansvar för utan endast de själva. I Eskilstuna är Socialdemokraterna en del av majoriteten. Mitt uppdrag som sosse är att företräda kommuninvånarnas intressen. I det här fallet att UVEN får vara kvar. Om jag skulle knipa käft för varje fråga som är viktigt för eskilstunaborna och som kan vara jobbig för regeringen så kunde jag lika gärna lägga ner det politiska engagemanget.

Kommunala intressen och nationella går inte alltid ihop. Mitt mandat är kommunalt, och det är de borgerliga partiernas i Eskilstuna också. Därför kan de vara kritiska, men det verkar inte vilja det. Det kan inte jag och mitt parti ta ansvar för. Mycket kan man försöka lasta socialdemokratin för, men de borgerliga partiernas agerande får faktiskt stå för dem. Det finns inget som hindrar dem från att stötta UVEN.

14 apr 2009 15:30 Alex Voronov, pol. red. (Ej registrerad)

Vi har inte begärt att Jimmy Jansson ska ”knipa käft” utan bara påpekat att det finns olika sätt att öppna den på.

14 apr 2009 15:41 Nobbe (Ej registrerad)

Borgarna tar inte ansvar. Den jobbkris som växer i landet och i länet lindras inte genom att moderaterna tar bort pengar från gemensama transportmedel, den spär på jobbkrisen. UVEN behövs för de som arbetspendlar samt för de som studerar, de som åker med tåget var ledsna nu på morgonen när de fick veta att tåget kanske dras in. Dags för regeringen att agera, som de gjorde när det gällde bankerna.

Denna kommentar är borttagen.

Denna kommentar är borttagen.

14 apr 2009 16:50 malin norfall (s) (Ej registrerad)

”Politik är att vilja” sa en gång en klok och aktiv socialdemokrat, Olof Palme. Detta är precis vad Jimmy Jansson och de andra som jobbar för UV:en visar, att de vill och att de är beredda att driva aktiv politik. Man gör det i Riksdagen, på tåget, på torget, på nätet och borgarna lokalt har haft lika stor möjlighet att driva frågan men låter bli. Ledaren dubbelbestraffar politiken vilket bara leder till politikerförakt.

14 apr 2009 21:34 Pensionär (Ej registrerad)

Tack Jimmy Jansson(S) för att du visar att politik verkligen är att vilja. Nödvänigt att vi ser till att vi också får en politik i nästa rikdsdagsval som handlar om att vilja för folkflertalet. Bort med pensionärsskatten

Denna kommentar är borttagen.

4 kommentarer

  1. Hej Jimmy.

    Den politiska redaktören är orolig för att du har drabbats av paranoia. Ja, genom sig själv ser man andra, han kanske mår dåligt av något. Bry dig inte om det, kämpa på!

    Med vennlig hilsen
    Margit Urtegård

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s