Whitney är död

Whitney Houston är död. Sannolikt tog drogerna hennes liv. En hel värld såg på medan hon knarkade ihjäl sig. Alla visste och de flesta väntade nog krasst på dagens besked? Samtidigt är detta vardag i många familjer, också i Eskilstuna. När vanliga människor dör i drogernas namn får det inte samma fokus som när kända personer gör det. Men katastrofen är densamma. Det är någons barn eller förälder som dör i onödan eller som på annat sätt är fast i ett liv som är ohållbart.

Kanske är det dags att fundera över drogernas konsekvenser på allvar? Vart för de samhället? Vi har knappt någon debatt i Sverige. Och den som finns ägs av drogliberaler. Frågorna måste ställas: Vem tillverkar dem? Vem säljer dem? Vart säljs de i vår kommun. Vem ligger bakom i vår stad? Hur stoppar vi det? Sluta tro att problemet inte finns. Drogerna finns där dina barn och inte minst ungdomar vistas. På krogen, skolan eller på stan. I ditt hem?

Sörj Whitney. Hon har präglat mångas våra liv. Men låt hennes och andras död bli en väckarklocka för vad droger gör med människor i vårt samhälle. Vad gör du åt saken? Hur kan du hjälpa till? Hur kan du stötta människor att komma bort från detta, på alla vis?

Det räcker inte med ett ”RIP Whitney” på Fejjan.

Annonser

3 kommentarer

  1. Pingback: Seriedagboken

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s