Lite beröm till Eskilstuna-Kurirens Ledare

Ledaren på Eskilstuna-Kuriren kritiserar KD för att vilja höja avgifterna inom barnomsorgen. Bra ledaren! Idag är vi i stora drag överens.

Klart att KD vill det. För Kd handlar det inte om kommunens ekonomi egentligen. Krisen är bara an täckmantel för att kunna höja avgifter på förskolan i syfte att göra förskolan mindre konkurrenskraftig gentemot vad Kd anser är det enda rätta alternativet för landets ”kärnfamiljer”. Som om alla familjer nu var en sådan. Men KD lever i den verkligheten. Alla vi andra i en annan.

I vilket fall. KD vill höja avgifter för att familjer (läs mammor/kvinnor) ska vara hemma med sina barn istället. Precis som förr.

Att kvinnor tvingas avstå från att arbeta, tappar pensionspengar, blir beroende av sin respektive, om det har en sådan, är sådant som KD struntar i. Att barnen också tappar i möjlighet till pedagogisk verksamhet och att få växa upp och lära sig leva med barn från olika delar av samhället med olika bakgrunder är också sådant som KD blundar för. Egentligen är detta förslag en naturlig fortsättning på Vårdnadsbidraget. Frågan är om de övriga borgerliga partierna viker sig också för detta?

KD har ju hittills fått ett oproportionerligt stort inflytande över de värdekonservativa frågorna. När det gäller löften om sänkt bensinskatt och avskaffad fastighetsskatt har det dock gott sämre. Det måste betyda något. Frågan är vad?

Jag undrar om Lotta Jonsson (KD) i Eskilstuna kommer att gå till val på höjda avgifter inom barnomsorgen? Omöjligt är det ju inte. KD har ju för vana att kasta ur sig vallöften hit och dit och som de sedan måste böna och be de övriga borgerliga om att få stöd för. KD enda argument för detta stöd är i regel att ”alliansen” inte klarar sig utan KD för att kunna få en majoritet.

Vad mig beträffar vill jag endast uppmuntra KD till att stå fast vid höjda avgifter till förskolan. Jag är övertygad om att det skulle innebära spiken i kistan för detta parti i de flesta beslutande församlingar. Så länge de värdekonservativa frågorna få sådant utrymme på partiets dagordning så kan inte det vara annat än en välsignelse för vårt lands utveckling.

Med detta har jag inte sagt att det inte finns trevliga människor i detta parti som jag värdesätter. Men det är alltid skillnad på sak och person i politiken.

/J

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s