Fildelningspoliser istället för utreda ”riktiga” brott?

Vad är det som händer? Högarna med outredda ärenden kring skattefusk, misshandel och våldtäkter etc ökar inom rättsväsendet. Allt för många människor går och väntar på att få sin sak prövad i rätten. Utredningar tar tid och bevis hinner kallna samtidigt som ögonvittnens minnen blir allt suddigare. Detta är en allt för vanlig situation i det svenska rättsväsendet. Tron och legitimiteten för att rättvisa kan skipas i samband med brott urholkas. Regeringen lovade inför valet 2006 stora satsningar på poliser och rättsväsende. Av detta har det inte blivit mycket. Vad är det för vits med fler poliser på gatan om utredare och åklagare inte hinner/kan utreda brotten som sker?

Samtidigt verkar stora resurser finnas till förfogande för att fildelare ska jagas in absurdum. En hel generation har kriminaliserats, trots att Reinfeldt lovat att så inte skulle ske. Privata företag och rättsväsendet har getts verktyg och resurser att jaga dessa tungt kriminella som delar filer och tankar ner filer på nätet. Allt detta bara för att en industri vägrade följa med i utvecklingen och gjorde stora misstag, som regeringen nu försöker reparera lagstiftningsvägen.

Min personliga uppfattning är att Sverige har hamnat i en sjuk och absurd situation och att något måste göras för att vi ska ta oss ur detta. Kanske borde oppositionen bjuda in representanter för ungdomsorganisationer, musik/filmbranschen m.fl  för att sitta ner och ta fram förslag på hur Sverige ska kunna möta framtiden och dessa frågor på ett seriöst sätt med en vettig lagstiftning.

S+V+ Mp. Vad väntar ni på? I morgon träffas era riksdagsgrupper. Ta initiativ i denna fråga!

/J

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s