Alex Voronov på Eskilstunakuriren är inte imponerad

Är det någon som är förvånad över detta? Så länge som vi Socialdemokrater inte för en borgerlig politik så kommer vi inte kunna imponera på Voronov. Det finns heller ingen anledning till att ens försöka imponera på denne man. Vårt uppdrag är att företräda kommunens invånare och se till att kommunen klarar sitt välfärdsuppdrag, för kommunens alla invånare. Vårt uppdrag är inte att imponera på den man vars mest heta dröm torde vara att se Iha Frykman (M) eller kanske ännu hellre sonen Niklas Frykman (Fp) som kommunstyrelsens ordförande. Om det nu skulle göra någon skillnad beroende på vem som gjorde vad. Det mesta kan ju ändå göras upp på familjens söndagsmiddag :)

I vilket fall så kommer Voronov i alla lägen försvara regeringen och hävda att vi sossar skyller ifrån oss och att vi fört/för en oansvarig politik i Eskilstuna. I Alex Voronovs värld verkar inte jobbkrisen existera. Något som är symptomatiskt för borgerligt sinnade människor, vad det verkar.

Voronov kommer sannolikt också vara tydlig med att de borgerliga minsann klarar av att satsa på skolan utan skattehöjning. Medan vi sossar höjer skatten för att prioritera skolan. Antagligen kommer det se ut som att vi tar den enkla vägen och inte vågar prioritera, när Voronov beskriver detta. Det kommer att framstå som att vi ljuger och jäklas med Esilstunaborna.

Voronov kommer säkert också glömma bort det faktum att det finns en rad frågetecken i de borgerligas budget. Exempelvis vad de föreslagna besparingarna inom äldreomsorgen får för konsekvenser? Och hur ligger dessa besparingar i linje med Folkpartiets försök att verka som de prioritera den verksamheten?

Vad händer om man sparar så hårt på kommunstyrelsen och stadsbyggnad? Pengar som måste användas till utvecklingsinsatser för att stärka näringslivet och kommunens förmåga att stå sig stark i och efter krisen. Risken finns att borgarnas bidrar till att Eskilstuna inte kommer kunna följa med när ekonomin vänder.

Antagligen kommer Voronov helt bortse från att en kommun är hel och måste driva en politik för helheten och inte tveka för att våga hålla i frågor som kanske kan verka kloka att spara på nu, men kan straffa sig senare. Ingen kritik kommer att riktas mot de borgerliga för att deras budget är nära nog kliniskt ren på integrationsperpektiv. Eller att de borgerliga med skrämmande synism fastslår att kvinnor och män som är anställda i kommunen ska ha olika tjänstegöringsgrad. Inte heller kommer Voronov att resonera kring det absurda i att biståndsbedömma varje skolbarn och vad detta skulle kosta i resurser. Nej, det kommer nog att se ut som att de borgerligas årsplan är nära nog perfekt i alla sina beståndsdelar.

Egentligen skulle jag kunna skita i att lägga min dyrbara tid på Voronov över huvud taget. Som ledarskribent på liberala Eskilstuna kuriren så kommer han aldrig bry sig om vad jag tycker, såvida det inte kan användas till att skada socialdemokratin. Å andra sidan kan jag tycka att Voronov har kloka synpunkter då och då. Men jag är ganska övertygad om att jag inte kommer tycka det när jag läser morgondagens nummer av kommunens liberala blaska. Har jag fel så lovar jag att bjuda ledarskribenten på en valfri öl nästa gång vi sossar spöar kurirens journalistkår i frågesporten på Bishop.

Så, nu går jag och lägger mig.

Ps. Är det någon som vill sätta pengar på hur fel jag kommer att ha i min enkla spekulation kring morgondagens ledare i Kurren?

5 kommentarer

  1. Skulle ha varit spännande. Jag tycker dock att vi spänner bågen en del i vår budget när det gäller dessa frågor. Men inget beröm fick vi av ledaren för det :)

   Vi skriver såhär i inledningen.

   ”Drog- och alkoholfrågorna måste få större utrymme. Kommunen ska ha en tydlig hållning i det drogförebyggande arbetet. Det är samtidigt ett brottsförebyggande arbete. Vi får inte blunda för de konsekvenser som alkoholen medför. Vuxenvärlden måste föregå med gott exempel och med det i fokus ska vårt drogförebyggande arbete bedrivas. Missbruksvården måste utvecklas. De resurser vi har ska användas på bästa sätt. Tonvikten ska ligga på tidiga insatser med god effekt för att minska lidandet för den enskilde och de anhöriga. En fungerande vårdkedja, tillsammans med landstinget, är nödvändig. Därför ska denna fråga lösas långsiktigt.”

 1. Bra Jimmy!! Så skall det låta;

  ”– Eila (Clarstedt) och jag är ganska nya på våra uppdrag. Vi var inte med på den tiden avtalet skrevs, så vi har väl inte satt oss in så jättenoga i det där. Och avtal är avtal, men det var en ny lärdom. Numera ingår samordning (avräkning) i avtalen och det ska inte kunna uppstå några gråzoner, säger Jansson.”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s