Moderata väljare måste ha ett helvete!

Hur ser Moderaterna på det där med välfärd egentligen? Reinfeldt och Schlingmann pratar ofta och gärna om välfärdens kärna. Vad som är välfärdens kärna har de dock aldrig kunnat berätta för någon.

Vart går gränsen för vad som är välfärd och vad som är lyx för en moderat? Är det nattväktarstat eller välfärdsstat som moderater syftar på? Ingen vet..Svaret är dolt i retoriska dimridåer.

Samtidigt har regeringen gjort massiva skattesänkningar och bidragit till att svensk välfärd är kraftigt hotad i finans och jobbkrisen. Är det att värna välfärdens kärna?

För några veckor sedan öppnade Schlingmann dörren för kommunala skattehöjningar för att värna välfärdens kärna. Trots att kommunal skatt slår hårdare mot dem med låga inkomster än vad statlig skatt gör.

Igår gick Moderaterna fram med fortsatta skattesänkningar i nästa mandatperiod, om de får fortsätta regera. Trots att välfärdens kärna riskerar att vara minimal efter denna kris. Behoven kommer att vara enorma för alla de människor som nu misshandlas i krisen.

Om jag vore moderatväljare skulle jag vara förbryllad. Vad vill de med välfärden? Vart går gränsen för vad som är gemensamt finansierad välfärd och den egna individens ansvar?

Mycket viktiga frågor som faktisk förtjänar svar. För den som är ideologiskt mörkblå kanske det kvittar. Men jag inbillar mig att det faktisk finns många väljare som röstar på moderaterna av andra skäl än strikt ideologiska. Alla de väljarna förtjänar att få veta hur den svenska högerns syn på välfärden ser ut bakom de dimridåer som ständigt läggs av de moderata strategerna med Schlingmann i spetsen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s