Sveriges kloka ungdomar

SVT och senaste Sifo:n visar att S+V+Mp är mycket populära bland unga människor mellan 18-30.  2/3 röstar med något av oppositionspartierna. Samtidigt är många pensionärer mer ”alliansvänliga”. Detta är intressanta strömningar, som självklart kan förändras snabbt.

Den mest intressanta iakttagelsen måste ändå vara att pensionärerna är den grupp av människor som behandlats mest styvmoderligt av regeringen, inte minst genom att de blivit blåsta på skattesänkningar. Ändå är regeringen fortsatt poppis hos många äldre. Beror det helt enkelt på att regeringen för en gammeldags politik?

Det finns ju uppenbarligen äldre personer som är på alerten och fortfarande tycker att jobb,rättvisa, välfärd och miljö är viktiga frågor och  lutar åt vänster, men inte tillräckligt många, med tanker på mätningarna. Nog borde barn och barnbarn vara värda en lite mer modern syn på framtiden än den som regeringen kan erbjuda?

Se på landets ungdomar. De är måna om sin framtid. Därför röstar de som de gör.

Annons

2 kommentarer

  1. Ja visst är det som ljuv musik att höra att våra undomar cill ha ett rättvist och solidariskt samhälle. Nu gäller det att vi inte sviker dem.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s