Expressen en borgerlig, oseriös tidning med oseriös reporter

Expressen.se kan man rösta om hur Socialdemokratin ska göra med sin partiledare Mona Sahlin.

Frågan lyder: Ska Socialdemokraterna byta partiledare?

Svarsalternativen lyder: Ja, det behövs en ny eller nej, det hjälper inte.

Vad är detta för journalistiskt larv? Jag ska inte sitta och säga att Socialdemokratins problem med opinionen främst beror på media. Främst är det socialdemokratin själv som orsakar sina problem och därför måste lösa dem själv. Dessutom tror jag att läget i opinionen just nu är alldeles utomordentligt. Det är långt kvar till valet, och S ska snart börja presentera sin politik på allvar.

Men någon gräns för hur oseriös en tidning får bli måste det väl ändå finnas? Att Expressen är borgerlig och en skittidning i alla avseenden är ju allmänt känt.

Men att den tillåter sig själv att sjunka så lågt att den i omröstningar om en partiledare bara erbjuder två alternativ till svar som båda egentligen säger att hur Socialdemokratin än gör så går det åt skogen. Jag som är sosse kan ju inte välja något alternativ. Jag tror inte att frågan är så enkel som Expressen försöker göra gällande.

Elisabeth Höglunds analytiska förmåga måste också ifrågasättas. Hon håller samma standard som tidningen i övrigt. Analysen är grund i alla delar. Det känns som om hon kastat ihop nått om ”S-Krisen”, därför att hon ska kunna ta betalt för att ha gjort något och för att Aftonbladet inte ska vara ensamma om att skriva om detta.

Socialdemokratins strateger väljer inte partiledare, det gör medlemmarna. Mona Sahlin utgör inte Socialdemokratin, det gör vi som är medlemmar. Väljarna ska inte välja statsminister 2010. De ska välja en ideologi och en politik för framtiden.

I det ljuset spelar det ingen roll hur ”rätt” Reinfeldt har gjort. Om man nu tycker det är rätt att driva igenom den största slakten av svensk välfärd i modern tid genom att skatter ska sänkas till varje pris. Höglund är skamligt okritisk till Regeringen. Hoppas hon får bra betalt.

En politisk reporter borde kunna nyansera mer och komma med mer av djup analys än att sossarna måste överväga om inte Österberg måste bli partiordförande, för han är den enda som är lämplig. Har Expressen och Höglund tillgång till partiets medlemsregister?

Det finns ett flertal borgerliga partier som har en betydligt större kris än S, om du tittar på väljaropinionen. KD är ute ur riksdagen i den senaste mätningen. Ändå envisas borgerliga medier med att räkna med KD i regeringsunderlaget.

Men fakta är att Mona Sahlin skulle bli statsminister om den sista opinionsundersökningen var ett valresultat.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s